AXEL PRO Útnyilvántartó Program ÚTNYILVÁNTARTÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   útnyilvántartó program youtube   útnyilvántartó program facebook

Miért ezt válassza?

Mert egyszerű, gyors, profi. Válasszon a bal oldalon található menüpontokból!
Tudjon meg még többet az AXEL PRO Útnyilvántartó Programról!

 

Cikkek

Szoftverünkhöz és a jogszabályokhoz kapcsolódó részletesebb leírások.

Többszörös MagyarBrands díjazott az AXEL márka

Cégünk ismételten abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az eddigi elismerései mellé elnyerte Kiváló Üzleti Márka kategóriában a MagyarBrands díjat. A nyertesek azok a márkák, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek határainkon belül és kívül, emellett a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, amelyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják.

Használja ki a meleget!

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Ismét elismerésben részesültünk

Örömmel értesítjük jelenlegi és leendő partnereinket, hogy az AXEL Professional Softwares Kft. az elsők között nyerte el a Modern Vállalkozások Program szakemberei által odaítélt "Digitálisan felkészült vállalkozás minősítést", 100%-os megfeleléssel.

Ismét MagyarBrands díjazott az AXEL márka

Cégünk ismételten abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az eddigi elismerései mellé elnyerte Kiváló Üzleti Márka kategóriában a MagyarBrands díjat. A díjjal rendelkező márkák ügyfelei hiteles forrásból kapnak megerősítést arról, hogy hazai és nemzetközi szinten is megbízható, minőségi terméket vásárolnak.

Használja ki a meleget!

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Ne hagyja labdába rúgni a konkurenciát!

A Nyuszi Önnek kedvez!

Sokaknak kedvező újdonság

A két éve hatályba lépett új polgári törvénykönyv rendelkezéseinek meg kell feleltetni a cégek létesítő okiratait.

Táncra perdült a NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal zártkörűnek hirdetett rendezvényen tartottak ellenőrzést, és szabtak ki jelentős bírságot.

Az Ön cége melyik csoportba tartozik majd?

2016-tól három kategóriába sorolja majd a vállalkozásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A hőség most Önnek dolgozik! - Megérkezett nyári akciónk!

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Új dimenziókat nyitunk az adatvédelemben!

Aggódik adatai biztonsága miatt? Szeretné olyan megoldással védeni számítógépét és az azon található információkat, amely feltörhetetlen, kijátszhatatlan? Cégünk biztosítja az Ön számára a maximális biztonságot! Hogy hogyan? Kérjük olvasson tovább.

Kevesebb, mint 2 hónap, és jön a legújabb Windows

Hivatalosan is közzétették már, hogy a nyáron érkezik a Windows 10, és egy évig ingyenesen lehet frissíteni az új operációs rendszerre. Az Ön számítógépe is jelzi az Új verziót?

Megszűnhet a készpénzes fizetés?

Ön el tudná képzelni az életét készpénz nélkül? Milyen gyakran használja Ön bankkártyáját a vásárolt termék, vagy szolgáltatás kiegyenlítésére?

Védje Ön is cégét!

Áprilisban soha eddig nem tapasztalt számban szűntek meg vállalkozások Magyarországon. Egy hónap alatt 4641 céget került törlés alá, így az év első harmadában már mintegy 17 ezer vállalkozás szűnt meg.

Rövidebb lesz a banki utalások átfutási ideje

2015. szeptember 7-től tovább gyorsul az átutalások rendszere Magyarországon, óránkénti ciklusok lesznek, és az átutalási időszak is meghosszabbodik.

Ön se feledkezzen meg kötelezettségéről!

Cégautó adót azok után a járművek után kell fizetni, amiket nem csak magán utakra használnak, tehát az autóval céges utakat is mennek. A bevallást negyedévente kell elkészíteni.

Fontos Önnek az adatvédelem?

Egyre növekvő igény, hogy az adatokat ne csak egy adott számítógépről, hanem szigorú biztonsági ellenőrzés mellett, távolról is el lehessen érni, vagy akár több felhasználó dolgozhasson egyszerre a közös adatbázison.

Ismét adó elkerülőket kerített kézre a NAV

Adóelkerülőket lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy Balaton-parti bérelt szálloda ellenőrzése során.

Húsvéti nyereményeső

Ismét módosulhat az EKÁER

Új termékek kerülhetnek a márciustól élesben működő Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer keretében a kockázatos termékek közé. Ezek a termékek a NAV szerint gyakran érintettek az áfacsalásokban.

Online hirdetések keltették fel a NAV figyelmét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy online felületen megjelent hirdetés alapján találtak egy illegális pécsi számítástechnikai üzletet, amely záloghitelezéssel is foglalkozott.

Cégünk már a minősített adózók között is szerepel

Stabil pénzügyi hátterünknek, és annak köszönhetően, hogy soha nem volt hátralékunk, cégünk bekerült minősített adózók listájába is, a köztartozásmentes adózók listája mellett. Ezzel garantáljuk, hogy aki tőlünk vásárol, az megbízható forrásból vásárol.

Az automaták üzemeltetését is be kell jelenteni a NAV felé

A NAV új rendelete szerint a cégeknek minden ital-, étel-, és kávéautomatába olyan eszközt kell majd szerelniük, ami folyamatosan küldi a forgalmi adatokat az adóhatóságnak.

Januártól életbe lép a fuvarozások bejelentési kötelezettségére vonatkozó rendelet is

Újabb információkat tett közzé az Adóhatóság az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerről. A rendszer honlapja már elérhető, melyen bővebb tájékoztatást adnak a kötelezettségekkel kapcsolatban.

Januártól fizetni kell az úthasználatért

2015 januártól fizetni kell az M0-s autópálya, és autópályák budapesti bevezető szakaszainak használatáért is, valamint bevezetik a megyei autópálya matricákat is.

Januártól postai csekkjeiket is fizethetik okostelefonjaik segítségével

2015 januárjától a postai sárga csekkeknek kötelező tartalmi eleme lesz a QR kód, melynek segítségével néhány perc alatt bankkártyával rendezhetjük csekkjeinket, a postai sorban állás helyett.

Szigorítják az autópálya matrica ellenőrzését

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató szigorította az autópálya matricák ellenőrzését. Eddig minden nap egyszer ellenőrizték a matricákat, azonban most már óránként teszik, így ha az autós néhány percet tartózkodik csak az autópályán matrica nélkül, akkor is büntetésre számíthat.

AXEL PRO Születésnap 2014

Cégünk egy újabb tartalmas évet tudhat maga mögött, ügyfeleink bizalmának és kollégáink kitartó kemény munkájának köszönhetően az elmúlt évben is sok mindent megvalósíthattunk.

A fuvarozásokra vonatkozó bejelentési kötelezettség 2015-től

Az áfacsalások kiszűrése érdekében hozná létre a NAV az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert, amellyel nem indulhatnának útnak az áruszállítók belföldön sem, anélkül, hogy a NAV ne tudna róla.

Halloween-NAV zombi vadászat

Halloween akciónk keretében egy ijesztően jó ajánlatunk van az Ön részére. Vadássza le az öltönyös zombikat, és soha többé nem kell félnie a NAV támadásától! A játék végén Öné lesz egy 5000 Ft értékű kupon, melyet bármely ügyviteli szoftverünkre felhasználhat.

Támogatjuk a magyar űrprogramot

A Kis Lépés Klub tagjaiként támogatjuk a Puli Space Technologies kezdeményezését, melynek célja, hogy legkésőbb 2015-ben magyar tervezésű holdjárót küldjenek az űrbe. Ezen kívül fontosnak tartják, hogy népszerűsítsék a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsák a magyar diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak.

Nyerjen cégének 3 millió forintot!

Szeretne cége számára 3 millió forintot nyerni? Szeretné ingyen hirdetni vállalkozását a Telekom oldalán? A sikerfalon megteheti!

MVM partnerré váltunk

Cégünk 2014 tavaszától az MVM Partner ZRt. partnereként kedvezményt biztosít minden MVM partnerkártyával rendelkező vásárlónak.

Megvannak fotópályázatunk győztesei

2014 áprilisában fotópályázatot hirdettünk, melyre rengeteg kép érkezett facebook alkalmazásunkba. Május 19-én véget ért játékunk, a nyerteseknek gratulálunk!

Használjon Ön is környezetbarát szoftvert!

Cégünk kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos működést, ennek köszönhetően a tavalyi LowCO2 minősítés után elnyertük a ZeroCO2 környezetvédelmi minősítést.

Új telefonszámok, még hatékonyabb ügyfélkiszolgálás

Bár ügyfeleink jelenleg is 100%-osan elégedettek ügyfélszolgálatunkkal, mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy Ön még elégedettebb lehessen.

Ügyviteli szoftverek - Húsvéti kedvezménnyel

Az AXEL Professional Kft-hez megérkezett a húsvéti nyuszi és egy játékban rejtette el a tojásait. Idézze fel Ön is gyermekkora húsvétjait és játsszon Velünk!

AXEL PRO - A Jövő Generációja Fotópályázat

Gyermek fotó pályázatot hirdetünk értékes nyereményekkel! Beküldhető bármilyen fotó, amelyen gyermeke szerepel valamilyen technikai eszköz társaságában.

Köszönjük, hogy Ön is hisz a 0-ban

Az UNICEF a világ vezető, gyermekek megsegítésével foglalkozó szervezete, mely világszerte 192 országban van jelen. Céljuk, hogy minden gyermek a részére biztosítva legyenek a világon az alapvető, életben maradáshoz és egészséges fejlődéshez szükséges feltételek.

Április 1 - Megbolondultunk

Megbolondultunk! Április 1-e alkalmából minden PRO szoftverünkre 60% kedvezményt biztosítunk.

Ügyfélszolgálatunk még tovább rendelkezésre áll!

A rengeteg megrendelés miatt megdupláztuk ügyfélszolgálatosaink számát és ezzel együtt ügyfélszolgálatunk elérhetőségét is fél órával meghosszabbítottuk.

Új néven érhető el házipénztár szoftverünk

Cégünk ügyfelei könyebb tájékozódása és a minőségi ügyfélkiszolgálás érdekében egységesítette szoftvereit.

Valentin napon is Önre gondolunk

Valentin nap alkalmából azokat ajándékozzuk meg, akiket a legjobban szeretünk. Mi éppen ezért Önre gondoltunk.

HVG partnerré váltunk

Cégünk 2014-től a HVG partnereként kedvezményt biztosít minden HVG klubkártyával rendelkező vásárlónak.

2013 az AXEL Professional Softwares Kft-nél

Cégünk egy újabb tartalmas évet tudhat maga mögött, ügyfeleink bizalmának és kollégáink kitartó kemény munkájának köszönhetően sok mindent elértünk.

Új autót szeretne? Mi tudjuk a megoldást!

Ön is megérdemli, hogy olyan autóval közlekedjen, amely teljes mértékben kielégíti igényeit, mi tudjuk a megoldást arra, hogy hogyan érheti ezt el.

Ön is részese lehet

Az AXEL Professional Softwares Kft termékei a legnépszerűbbek közé tartoznak az ügyviteli szoftverek között. Ez köszönhető a folyamatosan fejlesztéseknek, programunk és ügyfélszolgálatunk kimagasló minőségének, szoftvereink könnyű kezelhetőségének és a rengeteg exklúzív funkciónak.

Hogyan válasszon jó számlázó programot?

A piacon rengeteg féle számlázó program van jelen, azonban csak a töredékük az ami jó és minden igénynek megfelelő. Egyszerű elveszni az információk sokaságában, ezért az alábbi tippekkel kívánunk segíteni abban, hogy Önnek csak egyszer kelljen döntenie abban, melyiket választja.

AXEL PRO Születésnap 2013

Cégünk egy újabb tartalmas évet tudhat maga mögött, ügyfeleink bizalmának és kollégáink kitartó kemény munkájának köszönhetően sok mindent elértünk.

Megjelent a Windows 8.1

Októberben megjelent a Microsoft legújabb verzió frissítése, a Windows 8.1, ami nem csak frissítés, hanem önálló operációs rendszerként is megvásárolható.

Halloween - NAV Zombi Vadászat

Halloween akciónk keretében egy ijesztően jó ajánlatunk van az Ön részére. Vadássza le az öltönyös zombikat, és soha többé nem kell félnie a NAV támadásától! A játék végén Öné lesz egy 5000 Ft értékű kupon, melyet bármely ügyviteli szoftverünkre felhasználhat.

MagyarBrands díjazott az AXEL márka

Cégünk abban a megtiszteltetésben részesült 2013-ban, hogy az eddigi elismerései mellé elnyerte üzleti kategóriában a MagyarBrands díjat. A díjjal rendelkező márkák esetében a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy hazai és nemzetközi szinten is megbízható, minőségi terméket vásárolnak.

Könyvelő programok

Jelentősen megkönnyítheti könyvelőjének munkáját az AXEL PRO Számlázó Program használatával, így meggyorsíthatja és pontossá teheti a könyvelést.

A fontos hírekről nem maradhat le!

Több vonalon is követhetőek az üzleti élettel és cégünkkel, termékeinkkel kapcsolatos új információk, cikkek, illetve az aktuális jogszabályváltozásokról szóló hírek. Érdemes több szálon is követni minket, így biztosan nem marad le semmiről.

Extra tudás, kedvező ár

Szoftvereink fejlesztése során folyamatosan figyelünk arra, hogy ügyfeleink a legkiválóbb termékeket kapják a legjobb áron. Új programcsomag választékunknak köszönhetően azok is professzionális számlázóprogramot használhatnak, akik kisebb költségvetésből gazdálkodnak.

A hőség most Önnek dolgozik

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Nálunk a kívánságok teljesülnek

A korábbiakban közzétett kérdőív kitöltésével rengeteg ügyfelünk hozzájárult ahhoz, hogy minél hasznosabb új funkciókkal bővíthessük programunkat, igényeiknek megfelelően. A válaszok alapján hamarosan megjelenik programunk legújabb verziója, még több funkcióval.

Elindult az e-útdíj rendszer

A HU-GO elnevezésű e-útdíj rendszer július 1-én kezdte meg működését hazánkban, több-kevesebb sikerrel.

Legyen részese az innovációnak!

Az AXEL Professional Softwares Kft a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet arra a fejlesztések során, hogy ügyfelei számára prémium kategóriás termékeket kínáljon a legjobb áron.

Cukortól várták az édes életet, keserű vége lett

Megdöbbentő összeget számlázott ki egy nagykőrösi cég a NAV által közzétett információk szerint. A cégek közötti szerződés szerint a nagykőrösi cég vállalja 480 000 tonna cukor értékesítését, mely több, mint Magyarország éves cukorfogyasztása. Az értékesítés vállalási díja 12 065 000 000 Ft volt.

Mentsük meg együtt a Földet!

Cégünk kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos működést, ennek köszönhetően elnyertük a LOWCO2 környezetvédelmi minősítést.

Elektronikus útdíj hazánkban is

2013 július 1-étől életbelép hazánkban is az elektronikus útdíjfizetési rendszer, mely által minden 3,5 tonnát meghaladó gépjárműre kötelezővé válik az úthasználattal arányos úthasználati díj.

Profi szolgáltató díj

2013. június 18-án cégünk elsőként nyerte el az ügyviteli szoftverekkel foglalkozó cégek közül a profi szolgáltató minősítést, 100%-os megfeleléssel.

Út Fotópályázat

Fotó pályázatot hirdetünk értékes nyereményekkel! Várjuk az ötletes, kreatív fotókat, amelyeken autó szerepel, vagy utazással, útnyilvántartással kapcsolatos.

AXEL PRO már Androidra is

Az AXEL Professional Softwares Kft által közzétett cikkeket és a céggel kapcsolatos híreket eddig is több csatornán el lehetett érni (weboldalaink, Facebook, RSS, Twitter, hírlevelek), azonban legújabb fejlesztésünknek köszönhetően már a böngészőt sem kell megnyitni, hogy friss híreinkhez hozzájuthassanak.

Miben más az AXEL PRO?

Az AXEL Professional Softwares Kft termékei a legnépszerűbbek közé tartoznak az ügyviteli szoftverek között. Azonban nem véletlenül emelkednek ki ezek az irodai programok tömegéből. Az alábbiakban bemutatjuk, miben különbözünk a többi fejlesztő cégtől.

Útnyilvántartás, akkor is, ha egy ház állja útját!

A ma reggeli híradások szerint az M0-ás autóút bedugult egy könnyűszerkezetes ház miatt, de ügyfeleinknek addig sem kell tétlenkedniük, hiszen a mobilos hozzáférésnek köszönhetően bárhonnan vezethetik útnyilvántartásukat!

Megérkezett a húsvét!

Az AXEL Professional Kft-hez már megérkezett a húsvéti nyuszi és egy játékban rejtette el a tojásait. Idézze fel Ön is gyermekkora húsvétjait és játsszon Velünk!

Mobil útnyilvántartás okostelefonra, GPS helymeghatározással!

Mostantól bárhonnan vezethető az útnyilvántartás: iPhone, Android, Windows Mobile, stb. Elkészült a sokak által várt fejlesztés: mobiltelefonon vagy weben keresztül is felvihetőek az utazások.

A forradalom elkezdődött!

Az AXEL Professional Softwares Kft. forradalmian új fejlesztéssel jelentkezik március 19-én. Már csak néhány nap van hátra, és minden kiderül!

Számlázás azonnal!

Az AXEL Professional Softwares Kft. számára fontos, hogy ügyfelei a legkorszerűbb megoldásokkal vehessék igénybe szolgáltatásait. Így mostantól Mastercard / Visa bankkártyával, illetve PayPal-lal is lehetőség van szoftvereink árának kiegyenlítésére.

4000 like: az AXEL Professional a legkedveltebb az ügyviteli cégek között

Az AXEL Professional Softwares Kft. lett a legnépszerűbb ügyviteli programokkal foglalkozó cég a facebookon, ahol rajongóink száma mára meghaladja a 4000-et.

Gyermekrajz Pályázat

Gyermekrajz pályázatot hirdetünk értékes nyereményekkel! Beküldhető bármilyen technikával készült gyermekrajz, amelynek témája: Anyukám vagy apukám munkahelye.

Csökken a cégautó adó?

2013-tól a cégautó adót az új törvény szerint a a gépjármű KW teljesítménye és a környezetvédelmi besorolás szerint kell fizetni. Az adó növekedett, idén az alsó határ 7700, a felső 44 000 Ft, azonban számos más tényező is jelentkezett, mely által a jövőben csökkenhet mértéke.

Új rendszer a gépjármű biztosításoknál

A Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszerben az elmúlt időszakban iktatták a 10 milliomodik szerződést. A rendszer szerint szerződések 32%-a B10-es besorolású, 17%-uk pedig A0-s besorolásba tartozik.

Még több traffipax az utakon

A rendőrség az elkövetkező két évben tervei szerint közel 12 milliárd forintért vásárolna traffipaxokat. Így az utakon akár 15-20 km-ként is ellenőrizhetik a gépjárművezetőket.

Ne maradjon le

Már több vonalon is követhetőek a cégünkkel kapcsolatos új információk, az üzleti élettel kapcsolatos cikkeink, illetve az aktuális jogszabályváltozásokról szóló hírek. Érdemes több szálon is követni minket, így biztosan nem marad le semmiről.

2012 az AXEL Professional Softwares Kft.-nél

Cégünk nagyon tartalmas évet tudhat maga mögött, ebből állítottunk össze egy kis ízelítőt meglévő és leendő ügyfeleink számára.

Pályamatrica díjak 2013

A 2013-as évben nem emelkednek az autópályamatrica díjak, így a tavayi, 2012-es árakon használhatóak továbbra is az autópályák.

Nyereményjáték

Bár a karácsony már végetért, velünk ismét mindenki csak nyerhet. Kezdje az újévet szerencsésen, játsszon velünk!

Boríték, tértivevény, címke

Ne kézzel töltse! A megoldás egyszerű: Boríték címzés, boríték nyomtatás, postai tértivevény és feladóvevény kitöltés, címke, etikett és csekk nyomtatás. Gyors, egyszerű, profi szoftver igényeseknek!

Hogyan takaríthat meg időt?

Talán sokan nem tudják, de az AXEL Professional Softwares Kft. által készített és forgalmazott szoftverekhez nem csak profi terméktámogatás jár ügyfélszolgálatunk által, hanem minden program tartalmaz egy professzionális súgót is, mely bármikor elérhető a programból, illetve weblapunkról. Ennek segítségével szinte minden kérdésre másodpercek alatt megtalálható a válasz bármikor.

Egyedi fejlesztésű programok

Bár az egyedi fejlesztésű szoftvereknek tagadhatatlan előnye, hogy teljes mértékben a saját specifikus igényeink szerint programozzák le, gyakran több buktatót rejtenek magukban, mint amennyit nyerhetünk velük.

Gondoljon a jövőre, készüljön a Win8-ra!

Hamarosan megjelenik a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8, ami az ígéretek szerint táblagépen is képes lesz futni. Érdemes már most olyan szoftvereket választani, amelyeknek nem jelent majd gondot az új operációs rendszer.

Megváltozott a KRESZ

Az új KRESZ szabályok szeptembertől léptek életbe, melynek köszönhetően a korábbinál alacsonyabbak a kiszabható büntetések összegei, illetve sok eddig nem egyértelmű szabályt korszerűsítettek, egyértelműsítettek.

Divatba jönnek a mezőgazdasági autók Amerikában?

Arnold Schwarzenegger eddig is az extravagáns autók híve volt, legújabb szerzeményével azonban minden eddigin túltesz.

Szabálytalan útnyilvántartás?

Olyan miskolci vállalkozást vizsgáltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának ellenőrei, amely évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként. Az általuk vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra állást.

Ingyenes kalkulátorok

Az AXEL Professional Softwares ingyenes kalkulátorokkal segíti vásárlói életét.

Üzemanyag elszámolása

Az üzemanyag költség elszámolására két féle elszámolási lehetőség alkalmazható a hatályos jogszabályok szerint.

Cégautó adó

Cégautó adót azok után a gépjárművek után kell fizetni, amiket nem csak magán utakra használnak, tehát az autóval céges utakat is mennek.

Hivatalosan elszámolható fogyasztás

A gépjárművek fogyasztását a jelenleg hatályos jogszabályok szerint két féle módon számolhatjuk el.

NAV: illegális az útgenerálás!

A NAV állásfoglalása szerint nem megfelelő az útgenerálással történő nyilvántartás készítése, sőt az erre alkalmas programok sem megfelelőek. A piacon jelenleg megtalálható programok 90%-a azzal hirdeti magát, hogy alkalmas a generálásra és ezzel időt spórolhatunk meg, azonban az állásfoglalásból kiderül, ez nem csak hogy szabálytalan, de még akár törvénybe is ütközhet!

Július másodikától 4 órára csökken az átutalások ideje

Július 2.-ától az elmúlt 15 év legnagyobb fejlesztése valósul meg a pénzforgalomban Magyarországon. A hazai bankok a jelenlegi 1 munkanapos átfutás idő helyett maximum 4 óra alatt képesek lesznek teljesíteni az elektronikus átutalásokat. A hazai bankok elmondásuk szerint már felkészültek az átállásra.

Kiküldetési rendelvény

A kiküldetési rendelvény készítésével elkerülhetik a magánszemélyek a cégautóadó megfizetését, ha saját (vagy házastársuk gépjárművét) céges utakra használják.

Elektromos autók Magyarországon

Magyarországon az óvatos becslések szerint még 2020-ra sem haladja majd meg az elektromos autók aránya a 0,7−1,2 százalékot a teljes autóállományon belül. Ez körülbelül 45 000 villanyautó forgalombalépését jelentheti az évtized végére.

Az elsősegélydoboz kötelező tartalma

Az elsősegélynyújtó felszerelésre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeket a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 106. §-a szabályozza.

Beépített térkép

Az útnyilvántartó szoftvereknél igen hasznos dolog, ha az rendelkezik beépített térképpel, mert így a távolságok gyorsan, egyszerűen megtekinthetőek és felvihetőek a programba. A szoftvereket ebből a szempontból kétfelé lehet bontani. Az egyik részük beépített, offline térképpel rendelkezik, a másik a programból közvetlenül, online felületen elérhető térképet tartalmaz.

Alapnorma és alapnorma átalány

A hatályos jogszabályok szerint a gépjárművek céges használata esetén a tulajdonos választhat, hogy autója fogyasztását alapnorma, vagy alapnorma-átalány szerint kívánja elszámolni, azonban egy tulajdonos az adott évben minden gépjárművére csak a választott fogyasztási normát alkalmazhatja.

Útnyilvántartás tartalma 2012

Az útnyilvántartásnak formai követelményei nincsenek, azonban fontos, hogy a meghatározott adatokat tartalmazza. Minden gépjármű esetében külön útnyilvántartást kell vezetni.

Pályamatrica díjak 2012

2012 január 1-től érvényes pályamatrica díjak:

Cég változás és jogi információk

A hatékonyabb működés, a magasabb szintű ügyfélkiszolgálás, valamint a piaci jelenlét erősítése érdekében a Hőplusz Rendszer Kft. szoftverfejlesztési- és forgalmazási üzletágának tevékenységét 2011.11.15.-től az AXEL Professional Softwares Kft. veszi át. A váltással számos pozitív változás jár együtt.

Access Violation az útnyilvántartó programokban

Szoftverünk elkészítése során természetesen mi is felmértük és teszteltük a letölthető útnyilvántartó programokat és azt tapasztaltuk, hogy sok szoftvernél gyakran jelentkeznek angol nyelvű hibaüzenetek.

Mire figyeljünk útnyilvántartó program vásárlásakor?

Manapság rengeteg útnyilvántartó program található a piacon, azonban a többségük sok hibalehetőséget rejt magában. A program megvásárlása előtt érdemes kipróbálni, összehasonlítani több szoftvert, hogy biztosan a legmegfelelőbbet válasszuk.

Miért kell az útnyilvántartás?

A jelenlegi szabályozás szerint útnyilvántartást mindenképpen szükséges vezetni ahhoz ahhoz, hogy a cégautó adó fizetését elkerülhesse, mert ezzel kétséget kizáróan igazolhatja, hogy a céges gépjárművet csak céges célból használják.
A cégautóadó megfizetése esetében is vezetni kell, mert a költségelszámolás alapja az útnyilvántartás.
 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Útnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!