AXEL PRO Útnyilvántartó Program ÚTNYILVÁNTARTÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   útnyilvántartó program youtube   útnyilvántartó program facebook

Miért ezt válassza?

Mert egyszerű, gyors, profi. Válasszon a bal oldalon található menüpontokból!
Tudjon meg még többet az AXEL PRO Útnyilvántartó Programról!

 

NAV: illegális az útgenerálás!

A NAV állásfoglalása szerint nem megfelelő az útgenerálással történő nyilvántartás készítése, sőt az erre alkalmas programok sem megfelelőek. A piacon jelenleg megtalálható programok 90%-a azzal hirdeti magát, hogy alkalmas a generálásra és ezzel időt spórolhatunk meg, azonban az állásfoglalásból kiderül, ez nem csak hogy szabálytalan, de még akár törvénybe is ütközhet!

AXEL PRO Útnyilvántartó Szoftverünk azon kevés útnyilvántartó programok közé tartozik, amely nem csak APEH által elfogadottnak van hirdetve, hanem ténylegesen legális program, mivel nem alkalmas véletlenszerű adatok generálására.

Nav: Illegális az útgenerálásAz állásfoglalás szerint "...egy olyan nyilvántartási rendszer, mely alkalmas véletlenszerű adatok generálására és nem zárható ki valótlan adatok rögzítésének lehetősége, nem tekinthető hiteles rendszernek, ezáltal nem alkalmas nyilvántartás vezetésére sem. Egy ilyen, az adatok manipulálásra lehetőséget biztosító rendszer esetén kétségessé válik az ellenőrizhetőség, illetőleg a valódiság elvének megvalósulása."

A valódiság elvét a számvitelről szóló 2000. évi C törvény 15§-ának (3) bekezdése szabályozza, amely így szól:
"A könyvitelben rögzített és a beszámolóban szereplő tételeknek a valóságban is megtalálhatónak, bizonyíthatónak, kivülállók által is megállapíthatónak kell lenniük. Értékelésük meg kell, hogy feleljen az e törvényben előírt értékelési elveknek és az azokhoz kapcsolódó értékelési eljárásoknak (a valódiság elve)."

NAV állásfoglalás útnyilvántartás generálásrólA NAV állásfoglalása szerint "Az útnyilvántartás, csakúgy, mint valamennyi adózással összefüggő nyilvántartás kizárólag a valóságnak megfelelő adatokat tartalmazhatja.".

A NAV az alábbi figyelmeztetéssel zárja szakmai véleményét:
"Felhívom továbbá a figyelmét arra, hogy egy ilyen programmal készített fiktív adatokon alapuló nyilvántartási rendszer adott esetben a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény 289. §-ában rögzített 'számviteli rend megsértése' elnevezésű tényállást is kimerítheti."

Az AXEL PRO Útnyilvántartó Program fejlesztése a hatályos jogszabályok figyelembevételével és követésével történik, így a programban nincs lehetőség útgenerálásra, hogy ügyfeleinkkel szemben fel se merülhessen a csalás gyanúja.


Ha Ön olyan útnyilvántartó programmal rendelkezik, amely alkalmas az útgenerálásra, javasoljuk, hogy minél hamarabb cserélje le.

legális útnyilvántartásSzoftverünk fejlesztésének megkezdésekor bennünk is felmerült a kérdés, hogy vajon a más gyártók által hirdetett "ajánlásos opciót" beépítsük-e, vagy ne.

Úgy döntöttünk, hogy inkább valami teljesen újat hozunk létre és a véletlenszerű útgenerálás funkció implementálásának ötletét elvetettük, mivel nem kívánunk asszisztálni hazánkban elburjánzott adócsalási kedvhez.

Mi legalis útnyilvántartás készítését tesszük lehetővé ténylegesen legális szoftverünkkel, és ügyfeleink részére olyan valódi megoldást kínálunk, amely nem csak hogy megfelel a hatályos jogszabályoknak, hanem a NAV (APEH) egyértelmű, szakmai állásfoglalása alapján is megállja a helyét.Kattintson a nagyításhoz!     Kattintson a nagyításhoz!

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Útnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!