AXEL PRO Útnyilvántartó Program ÚTNYILVÁNTARTÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   útnyilvántartó program youtube   útnyilvántartó program facebook

Kérdések, megoldások

Kiválogattuk Önnek a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat. Ha valamit mégsem találna, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélszolgálatunkra érkező leggyakoribb kérdések, és azokra adott válaszok.

Általános
Vásárlás
Telepítés
Jogszabály

Általános

Honnan lehet letölteni?

Weblapunkon felül kattintson a Letöltés menüponton, majd válassza a nagy zöld Letöltés Most feliratú gombot.

Vásárlás

Hogyan vásárolhatom meg?

Kattintson weblapunkon a Megrendelés menüponton, majd töltse ki az ehhez szükséges adatokat. A megrendelés után tájékoztatást kap a program árának rendezéséhez. A szoftvert az összeg beérkezése után azonnal élesben használhatja.

Mennyibe kerül?

A program mindenkori aktuális árát az Árak menüpontban találja.

Miért ilyen olcsó?

Azért, mert sokat adunk el belőle.

Miért ilyen drága?

Mert olcsó húsnak híg a leve.

Telepítés

Windows 10 alatt is működik?

Természetesen igen. Szoftverünk használatához minden aktuális PC alapú Windows verzió megfelel.

Linux vagy Mac számítógépen is működik?

Szoftverünk Windows operációs rendszerre készült, ezért virtuális gép segítségével futtatható Linux vagy Mac operációs rendszeren. További részletek a használati útmutató Virtualizáció témakörében.

Gépcsere, vagy Windows újratelepítés esetén újra meg kell vásárolnom a programot?

Nem. Gépcsere esetén a program telepítési mappáját kell csak lementeni és az új gépre visszamásolni, a program telepítőjét sem kell futtatni. Az új gépen néhány kattintással elvégezhető az újraaktiválás. A terméktámogatási időszak alatt ez teljesen ingyenes! Ha pedig esetleg elromlana a számítógép, vagy ellopják, akkor ingyenesen biztosítunk új példányt!

Jogszabály

Mikor kell útnyilvántartást vezetni?

Az útnyilvántartás vezetése szinte minden esetben kötelező. Sokan azt gondolják, a cégautó adó megfizetésével elkerülhetik az útnyilvántartás vezetését, azonban ez nem igaz. Az útnyilvántartás szolgál a gépjárművel kapcsolatos költségek elszámolására, így a valósággal egyeznie kell és naprakészen célszerű vezetni.

Miért célszerű útnyilvántartó programot használni?

Az útnyilvántartásnak csak tartalmi követelményei vannak, így útnyilvántartó programmal is elkészíthető, melynek számos előnye van a többi módszerrel szemben. Ha excelben vagy papíron vezetik az útnyilvántartást, az rengeteg időbe kerül és nagyobb hibalehetőséget rejt magában. Lehetőség van külsős céget megbízni a nyilvántartás elkészítésével, viszont ez azt jelenti, hogy valaki más is belelát az Ön cégébe, illetve az utazásokkal kapcsolatos adatokon kívül számos más információt is rendelkezésre kell bocsátania (pl. szabadságok, betegségek, számlák. stb.)
Ha útnyilvántartó programmal készíti el nyilvántartását, a program sokmindent automatikusan számol, így kisebb a hibázási lehetőség, illetve rengeteg időt takaríthat meg vele, anélkül, hogy bárki számára hozzáférhetővé tenné belső adatait.

Mi az az alapnorma és alapnorma-átalány?

Az alapnorma és az alapnorma-átalány a 60/1992 Kormányrendelet alapján a gépjárművek fogyasztásának hivatalos elszámolásához szolgál alapul. Az alapnormát a kormányrendelet 1. számú melléklete tartalmazza gépjármű típusonként lebontva, illetve szakértő által megállapítható, az alapnorma-átalánynál pedig a kormányrendelet az autók cm3-éhez rendel fogyasztást.

Mikor használhatok korrekciós tényezőket?

A korrekciós tényezők az alapnorma fogyasztás esetén használhatók, a 60/1992. Kormányrendeletben meghatározott esetekben. A szorzók használatával realizálhatja a gépjármű fogyasztását, hisz az adott körülményekhez rendelt korrekcióval megnövelik a gépjármű fogyasztását, mert nem mindegy, hogy országúton vagy városban halad. Az útnyilvántartó program automatikusan a megadott korrekcióhoz rendelt kilométerekre alkalmazza ezeket a fogyasztást módosító tényezőket.

Mire jó a kiküldetési rendelvény?

A kiküldetési rendelvény használatával a magán autó céges utakra történő használata esetén elkerülhető a cégautóadó megfizetése. Kiküldetési rendelvénnyel az utazással kapcsolatos költségek az SZJA törvén szerint elszámolhatóak, míg ha a magángépjárművet kiküldetési rendelvény nélkül használják céges utakra, a cégautóadót a használat hónapjában meg kell fizetnie az autó tulajdonosának. Az útnyilvántartó programból a kiküldetési rendelvény hivatalos formában az utak listájából elkészíthető.

Milyen üzemanyagárat számolhatok el költségként?

A NAV által közzétett hivatalos üzemanyagárak elszámolása lehetséges útnyilvántartásban szereplő utak esetén. Ezeket az árakat havonta közzéteszik a hivatalos oldalon, azonban az útnyilvántartó program ezeket minden hónapban automatikusan letölti.
 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Útnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!